top of page

Informare întâlnire cu preşedintele Comisiei de muncă de la Camera Deputaților, dnul Adrian Solomon

Stimati colegi,

Astazi, reprezentantii FNS PRO.ASIST (Sonia Cuseac, Camelia Socianu, Monica Oprea și Marian Carstea) impreuna cu dnul vicepresedinte al CNS Cartel Alfa -Petru Dandea au participat la o intalnire de lucru pe proiectul legii salarizarii cu dnul presedinte al Comisiei de Munca si Protectie Sociala din cadrul Camerei Deputatilor, dnul Adrian Solomon.

FNS PRO.ASIST a pus in discutie cele 15 amendamente formulate la proiectul de lege si am reusit sa obtinem promisiunea de sustinere a dlui Solomon pentru 5 dintre ele.

In ce priveste grilele pe anexa administratiei publice dnul presedinte Solomon a spus ca este dispus sa sustina o asemenea grilă daca este facuta cu simt de raspundere, adica nu sunt trecute in ea salarii exorbitante. Totodata, dnul Solomon a susținut faptul ca inexistenta grilei pentru adminsitratie lasa posibilitatea ca acolo unde primarii si consiliile judetene dispun de mai multi bani sa poata acorda salarii mai mari fara a fi ingraditi de lege.

Am aratat si reversul sustinerii dlui Solomon, adica, salariile aparatului propriu al CJ niciodata nu vor fi asemenea cu salariile celor din DGASPC uri, ca intotdeauna am fost considerati oaia neagra a consiliilor si nu credem ca asta se va schimba prea curand. Nu a cedat multelor noastre argumentari nici la limitarea sporurilor si a motivat ca se doreste majorarea salariilor si scaderea sporurilor.

Ar fi o scapare faptul ca, in Senat raportul final cuprinde amendamentul formulat la lege si aprobat, acela ca limitarea sporurilor la 30 % sa fie la ordonator principal de credite si nu la ordonator de credite cum fusese stipulat initial in lege ceea ce ne permite sa mai prindem cate ceva pe dgaspc -uri.

Discutiile vor continua si saptamana viitoare pe lege iar dnul Dandea a spus ca va discuta cu federatiile din adminstratie sa facem o propunere sustenabila de grila si poate reusim sa o trecem ca amendament.

Postări recente
Arhivă
Distribuie
bottom of page