top of page

Majorare cu 25% a salariului brut pentru personalul din sistemele publice sanitar şi de asistenţă so

Senatul a adoptat amendamentele aduse Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 35/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015 de către viceliderul senatorilor social democrati, Doina Federovici.

Noile prevederi precizează că, începând cu 1 octombrie 2015, și salariile de bază de care beneficiază personalul din sistemul public de asistență socială precum și personalul contractual – medici și asistenți – din cadrul Direcțiilor de Sănătate Publică se majorează cu 25% față de nivelul acordat pentru luna septembrie 2015

“Sănătatea şi asistenţa socială fac parte din aceeaşi familie ocupaţională respectiv “SĂNĂTATE şi ASISTENŢĂ SOCIALĂ” şi ar fi o gravă discriminare dacă numai personalul din sănătate ar beneficia de această mărire având în vedere numărul mare de personal, peste 40000 de salariați, care își desfășoară activitatea în asistență socială” a declarat senatorul PSD Doina Federovici.

Această modificare legislativă a fost inițiată în urma consultărilor cu sindicatul Impact, sindicat care reprezintă salariații din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani, dar reprezintă și lucrători din aproximativ 25 de primării din județul Botosani, Direcția de Asistență Socială Dorohoi și Serviciul Public Local de Asistență Socială Botoșani, atât personal contractual cât și funcționari publici.

“În prezent, veniturile salariaților din asistența socială sunt cele mai mici din întregul sistem bugetar. Acest lucru are efecte nedorite: se lucrează sub standardele minime de personal prin plecarea sau nemotivarea angajării în sistem a personalului de specialitate, în acest mod fiind afectate direct serviciile oferite beneficiarilor” a completat senatorul social democrat.

Amendamentele a fost susținute și de colegii senatori PSD Gabriela Firea, Liviu Pop, Alexandru Frătean și Laurențiu Coca dar și de deputatul Tamara Ciofu.

Modificarea legislativă a fost transmisă Camerei Deputaților care este decizională în această speță.

Postări recente
Arhivă
Distribuie
bottom of page